18-07-2021 Konkurs Grillowania

Najstarsza metoda przetwarzania jedzenia to opiekanie nad ogniem – grillowanie.
Można w ten sposób przygotować wszystko, a z biegiem lat zrobiliśmy z tego sztukę.

Mięso, warzywa, owoce, najróżniejsze sosy, własne pieczywo…

Ogłaszamy nasz drugi Konkurs Grillowania pod patronatem i o puchar wicemarszałka Łukasza Poryckiego
Konkurs odbędzie się podczas imprezy Dobre, Smaczne bo Lubuskie!

Konkurs skierowany jest do wszystkich, którzy potrafią wyczarować niesamowitą potrawę z grilla, przygotowując ją od podstaw.

Marynata, której tajemnic nikomu nie powierzacie? Warzywa czy stek?

Zasady:

  • Zgłoszenia przyjmujemy do 13-07-2021 do godziny 12:00 pod adresem n.dziadura@muzeumochla.pl – prosimy o przesłanie nazwy drużyny oraz nazwisk osób startujących.
  • Drużyny maksymalnie 4 osoby
  • Przygotować należy produkt główny z dodatkami
  • Można używać każdej formy grillowania – bez użycia elektryczności i urządzeń gazowych
  • Przyznawane za smak, wygląd, ciekawy produkt, innowacyjne podejście, regionalność, prezentacje potrawy i techniki przygotowania
  • Należy mieć własny grill, naczynia.
  • Udostępniamy stół i wyznaczone miejsce.

Nagrody w konkursie:

Nagrody rzeczowe o łącznej wartości 2500zł dla pierwszych 3 miejsc.

Regulamin: Regulamin konkursu