Najstarsza metoda przetwarzania jedzenia to opiekanie nad ogniem – grillowanie.
Można w ten sposób przygotować wszystko, a z biegiem lat zrobiliśmy z tego sztukę.
Mięso, warzywa, owoce, najróżniejsze sosy, własne pieczywo…
Ogłaszamy nasz drugi Konkurs Grillowania pod patronatem i o puchar wicemarszałka Łukasza Poryckiego
Konkurs odbędzie się podczas imprezy Dobre, Smaczne bo Lubuskie!
Konkurs skierowany jest do wszystkich, którzy potrafią wyczarować niesamowitą potrawę z grilla, przygotowując ją od podstaw.
Marynata, której tajemnic nikomu nie powierzacie? Warzywa czy stek?
Zasady:
- Zgłoszenia przyjmujemy do 13-07-2021 do godziny 12:00 pod adresem n.dziadura@muzeumochla.pl – prosimy o przesłanie nazwy drużyny oraz nazwisk osób startujących.
- Drużyny maksymalnie 4 osoby
- Przygotować należy produkt główny z dodatkami
- Można używać każdej formy grillowania – bez użycia elektryczności i urządzeń gazowych
- Przyznawane za smak, wygląd, ciekawy produkt, innowacyjne podejście, regionalność, prezentacje potrawy i techniki przygotowania
- Należy mieć własny grill, naczynia.
- Udostępniamy stół i wyznaczone miejsce.
Nagrody w konkursie:
Nagrody rzeczowe o łącznej wartości 2500zł dla pierwszych 3 miejsc.
Regulamin: Regulamin konkursu